Metaaldetectors bij Detector Plaza

We bieden alle leden van dit forum een korting van 5% op ons assortiment.
Om de korting te verzilveren gebruikt u tijdens het afrekenproces
de volgende kortingscode: MBCKORT5
Nieuwe artikelen (introductie of beperkt leverbaar), Accessoires of
Aanbiedingen (bijv. artikelen waarbij gratis
accessoires worden gegeven) kunnen hiervan worden uitgezonderd.
kerst 2018 bodemvondsten club forum

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 4 ... 10
1
In Egypte zijn een kamelendrijver en een jonge vrouw gearresteerd omdat ze het een Deens stel mogelijk hadden gemaakt om een piramide te beklimmen. Ze maakten op de top gewaagde beelden en plaatsten die vijf dagen geleden op YouTube.
De Deense fotograaf Andreas Hvid zette vorige week de naaktfoto’s van hem en zijn vriendin online. Volgens hem vond de vrijpartij zelfs plaats op de Grote Piramide van Gizeh. Dat lokte woedende reacties uit in Egypte.

https://www.hln.be/bizar
2
Kroeg cq. zoekerspraat / Weerbericht Nederland Wegsmeltende sneeuw 16 dec. 2018, 9
« Laatste bericht door JozefHerman Gepost op Vandaag om 11:33:19 »
Wegsmeltende sneeuw
16 dec. 2018, 9:15 uur
Op veel plaatsen komt nog gladheid voor door sneeuwresten en in het noordoosten sneeuwt het nog een beetje. In Zeeland dooit het enkele graden en later in de ochtend verdwijnt de gladheid op steeds meer plaatsen. Vanmiddag is het grijs en nevelig met soms wat motregen. Het wordt 2-6 graden. Komende dagen is het overwegend bewolkt met af en toe regen.

ZO
16.12
MA
17.12
DI
18.12
WO
19.12
DO
20.12

Vanochtend is het bewolkt met in het noordoosten en oosten lichte vorst en soms wat sneeuw. In de rest van het land dooit het licht. Op verschillende plaatsen ligt nog sneeuw en daardoor kan het glad zijn. Later in de ochtend zal de gladheid verdwijnen. Het is dan overwegend bewolkt en nevelig met lokaal een beetje (mot)regen. In Zeeland is van gladheid geen sprake meer en stijgt de temperatuur naar een graad of 4.

Vanmiddag blijft het overwegend grijs en in Zeeland kan mist voorkomen. Als de zon zich ergens laat zien zal dat in het westen zijn. Het is overwegend droog met alleen lokaal een beetje motregen. Aan de noordwestkust is kans op een lichte bui. In het noordoosten kan het aan het begin van de middag nog glad zijn door sneeuwresten. De temperatuur ligt dan rond het vriespunt. In het midden van het land is het 3-4 graden en in het zuidwesten is het een graad of 6.

https://www.weeronline.nl/weerbericht-nederland
3
In het Nieuws / 4400 jaar oud graf ontdekt in Egypte
« Laatste bericht door JozefHerman Gepost op december 15, 2018, 20:08:26 pm »
4
Kroeg cq. zoekerspraat / De kerstboom versieren - Tips en trucs op de kerstboom mooi op/in te tuigen
« Laatste bericht door JozefHerman Gepost op december 15, 2018, 19:37:15 pm »
De kerstboom versieren - Tips en trucs op de kerstboom mooi op/in te tuigen

Een mooi versierde kerstboom kan een ware blikvanger in je woonkamer zijn.

De kerstboom opzetten. Héél veel mensen doen dat elk jaar in december weer opnieuw. Voor sommigen is het elk jaar weer een uitdaging om er een schitterende kerstboom van te maken,

en zij hangen de boom dan ook helemaal vol met prachtige lichtjes en versieringen. Oók zijn er mensen die er niet zoveel om geven en de kerstboom kaal laten of misschien alleen wat lichtjes in de boom hangen en ook ,

https://www.youtube.com/watch?v=qpECHK28zRI
5
Alles over Euromunten / Eurocoinhouse/ Leuchtturm Euromünzen Katalog 2019 Deutsch
« Laatste bericht door JozefHerman Gepost op december 15, 2018, 17:03:08 pm »
Leuchtturm Euromünzen Katalog 2019 Deutsch

Speziell für unsere Deutssprachiche Leser haben wir lagernd der Leuchtturm Euromünzen Katalog
 in der Deutsche Sprache.  https://mailchi.mp/eurocoinhouse/van-2-cent-tot-15-euro?e=fcdc8eda42
6
Kroeg cq. zoekerspraat / West-Friese boeren in de bronstijd waren een stuk honkvaster dan gedacht.
« Laatste bericht door JozefHerman Gepost op december 15, 2018, 14:59:44 pm »
West-Friese boeren in de bronstijd waren een stuk honkvaster dan gedacht. Boeren woonden generaties lang bij elkaar in hetzelfde gebied en zorgden als gemeenschap voor de gezamenlijke afwatering. Dit blijkt uit promotieonderzoek van Wouter Roessingh.

Boerderijen in het zuiden van Nederland lagen tijdens de midden- en late bronstijd (1500-800 v. Chr.) ver uit elkaar en de boeren bleven maar kort op één plek. In West-Friesland daarentegen woonden boeren dichter bij elkaar maar hoe lang ze bleven wisten archeologen nog niet.

 Wouter Roessingh heeft uitgezocht wat zich in West-Friesland heeft afgespeeld. Met zijn promotieonderzoek laat hij zien dat de boeren generaties lang in dorpjes bij elkaar woonden én dat ze die gezamenlijk onderhielden

www.nemokennislink.nl
7
DTM voorwerpen / Re: Eigenaardige ring...
« Laatste bericht door JozefHerman Gepost op december 15, 2018, 10:16:39 am »
ja inderdaad Framer foutje geen Bemmel maar Bemelen maar in dit Plaatsje is ook Romeins gevonden en wijkt niet af van deze Ring http://rijksmonumenten.nl/plaatsen/bemelen/
8
DTM voorwerpen / Re: Eigenaardige ring...
« Laatste bericht door framer Gepost op december 14, 2018, 23:35:20 pm »
Even corrigeren Jozef, het is niet Bemmel, maar Bemelen (zuid-Limburg).
Hij is gevonden aan de voet van de Bemelerberg, dat is niet het bekende fietsparcours van de Amstel-goldrace, maar het natuurbeschermingsgebied 'De Bemelerberg'. Dit is al van oudsher een bekend recreatiegebied, en dus een "berg"
Ik kan mij dus voorstellen dat mensen die daar gelopen hebben(en dan de berg naar beneden zijn gerend) op een of andere manier de ring zijn verloren. Dat kan ook verklaren dat er 3 ringen op korte afstand bij elkaar lagen?
We wachten maar af of PAN een uitkomst heeft!
9
DTM voorwerpen / Re: Eigenaardige ring...
« Laatste bericht door JozefHerman Gepost op december 14, 2018, 23:01:03 pm »
zo op het eerste oog te zien zie ik niks van een las breuk echter zo iets moet je in je hand hebben om dit beter te kunnen beoordelen de zijkanten ervan zijn totaal anders inderdaad ;verder je zegt hij is in Bemmel gevonden this wel dat is doordrenkt met Romeinse bodemvondsten die ze in maart 2018 jongstleden gedaan hebben het schijnt dat er n groot Grafveld   daar ontdekt is   waardoor jou gevonden ring maby met dit feit aangelinkt kan worden  enja jij weet zelf wel je vondst plek ,

verder is het voor mij nog steeds aannemelijk mn Dtm ervan tevens de ring zo te zien die heeft patina voor mij n soort rivier patina dus niet de groene patina die hij zou moeten bezitten alhoewel over patina gesproken daar kun je ook alle kanten mee heen in zijn oorspronkelijk staat was hij goud verguld gelet op de onderkant van de Sheen te zien .

verder kun je hier natuurlijk ook aanhalen als er geen looke like is dan is hij uit de 20e eeuw en is hij wel  gestaafd op n oud model  Ring o,a Romeins -Byzanthijns -of mogelijk noch ouder  t plaatsje Bemmel heeft wel heel veel Archeologische geschiedenis en achtergrond in deze richting .

enja andere en ik zijn zeer benieuwd op het uitkomst bericht van de PAN  maaaar dat zal niet meevallen houd me hier maar op de hoogte  Framer.


10
Da's dan toch maar weer een mooi Romeins veldeke waar jij op piept!, en 22 x lood, de Romeinen waren gek op lood  ;)
Pagina's: [1] 2 3 4 ... 10
Naar Boven