Metaaldetectors bij Detector Plaza

We bieden alle leden van dit forum een korting van 5% op ons assortiment.
Om de korting te verzilveren gebruikt u tijdens het afrekenproces
de volgende kortingscode: MBCKORT5
Nieuwe artikelen (introductie of beperkt leverbaar), Accessoires of
Aanbiedingen (bijv. artikelen waarbij gratis
accessoires worden gegeven) kunnen hiervan worden uitgezonderd.

Auteur Topic: Duitsland 2 Euro 2019 Bundesrat (Bondsraad)  (gelezen 115 keer)

JozefHerman

  • Global Moderator
  • 2000+ Berichten
  • *****
  • Berichten: 9908
    • http://www.jozefherman.nl
Duitsland 2 Euro 2019 Bundesrat (Bondsraad)
« Gepost op: januari 30, 2019, 12:33:50 pm »
Duitsland 2 Euro 2019 Bundesrat (Bondsraad)

Sinds 2006 geeft de Duitsland een serie munten uit waarbij een Bundesland centraal staat. Op deze bijzondere 2 Euromunten staat een representatief gebouw of monument van het betreffende Bundesland. De volgorde van de federale staten is afhankelijk van het voorzitterschap van de Bondsraad. In het jaar 2006 was het Bundesland Sleeswijk Holstein de voorzitter van de Bondsraad. In het jaar 2019 is Sleeswijk Holstein wederom voorzitter van de Bundesrat en moet men de reeks opschorten.


In het jaar 2019 is gekozen om als alternatief het gebouw van deze bijzondere 2 Euromunt af te beelden. In het jaar 2020 volgt dan nog Brandenburg, 2021 is Sachsen-Anhalt aan de beurt en de serie wordt in 2022 afgesloten met het Bundesland Thüringen. Op de munt van het jaar 2019 ziet men de voorkant van de het gebouw van de Bundesrat.

(Bondsraad). Het gebouw is te vinden in Berlijn. Bovenaan de munt ziet men het jaartal 2019 en aan de onderaan de munt ziet men de naam Bundesrat (Bondsraad). Daaronder ziet men nog de letter D, deze geeft de landsnaam Duitsland (D) aan. De slagplaats van de munt ziet men aan de linker bovenkant van de munt.
Voor een interessante Archeologische Bodemvondst is het beter deze meteen aan te melden bij het Archeologische Onderzoek Centra de PAN-https://www.portable-antiquities.nl/pan/#/public  - als hier je verkrijgt daar een terdege info & je Determinatie van het gevonden voorwerp het-email adres is in deze  pan.fgw@vu.nl 

=-->hier doen we t dan wel nog het voorwerk van de diverse  items in

 

Naar Boven