Metaaldetectors bij Detector Plaza

We bieden alle leden van dit forum een korting van 5% op ons assortiment.
Om de korting te verzilveren gebruikt u tijdens het afrekenproces
de volgende kortingscode: MBCKORT5
Nieuwe artikelen (introductie of beperkt leverbaar), Accessoires of
Aanbiedingen (bijv. artikelen waarbij gratis
accessoires worden gegeven) kunnen hiervan worden uitgezonderd.

Auteur Topic: MUSEUM HET VALKHOF PRESENTEERT COLLECTIE COMPLEET ANDERS  (gelezen 336 keer)

JozefHerman

  • Gast
MUSEUM HET VALKHOF PRESENTEERT COLLECTIE COMPLEET ANDERS
« Gepost op: februari 09, 2019, 15:47:54 pm »


NIJMEGEN – Onder de titel ‘Cool Collection’ gaat Museum Het Valkhof zijn collecties archeologie en beeldende kunst door elkaar presenteren aan het publiek. Zo wordt bijvoorbeeld een glas uit de Romeinse tijd geëxposeerd in samenhang met een stuk moderne kunst. Ondanks een tijdsverschil van 2000 jaar kan de toeschouwer opvallende overeenkomsten en tegenstellingen ontdekken. 

Het Valkhof heeft bewust gezocht naar alternatieve manieren om de collecties archeologie en beeldende kunst met elkaar in verband te brengen en vernieuwd te presenteren. Zo worden de bezoekers uitgenodigd om heel anders te kijken en worden ze tegelijkertijd gedwongen om vergelijkingen te maken.

Frisse kijk
Dit geeft de bezoekers een nieuwe ervaring omdat de collecties archeologie en moderne kunst jarenlang gescheiden van elkaar zijn getoond. De nieuwe opstelling is gemaakt door gastcuratoren, die uiteraard een frisse kijk hebben op de collectie van het museum. Ze zijn speciaal uitgenodigd omdat ze een andere visie hebben op kunst en cultuur. Het museum gaat er vanuit dat de gastcuratoren de bezoekers iets nieuws zullen bieden.

De komende drie jaar zijn er drie edities van de Cool Collection. De eerste presentatie van de Cool Collection is verzorgd door de gastcuratoren Flos Wildschut en Jessica Helbach. Zij hebben gekozen voor een thematische aanpak en stelden zichzelf de vraag: wat als de objecten uit verschillende tijden elkaar daadwerkelijk ontmoeten? Daarbij is blauw de in het oog springende kleur, zowel voor het museum als de collecties.

Gouden greep
De eerste editie van Cool Collection is te zien vanaf vrijdag 15 februari tot en met 2 februari 2020. Het museum noemt de nieuwe opzet “een gouden greep”, omdat de bezoekers worden uitgedaagd om onverwachte relaties tussen de werken te zoeken en nieuwsgierig op onderzoek te gaan.  https://rn7.nl/nijmegen/museum-het-valkhof-presenteert-collectie-compleet-anders

caligula

  • 150+ Berichten
  • ****
  • Berichten: 208
Re: MUSEUM HET VALKHOF PRESENTEERT COLLECTIE COMPLEET ANDERS
« Reactie #1 Gepost op: februari 10, 2019, 19:54:44 pm »
Dat heeft niet mijn voorkeur. Ik wilde weer eens een keer naar Valkhof naar de afdelingen oudheden en heb weinig met moderne kunst.

 

Naar Boven