Metaaldetectors bij Detector Plaza

We bieden alle leden van dit forum een korting van 5% op ons assortiment.
Om de korting te verzilveren gebruikt u tijdens het afrekenproces
de volgende kortingscode: MBCKORT5
Nieuwe artikelen (introductie of beperkt leverbaar), Accessoires of
Aanbiedingen (bijv. artikelen waarbij gratis
accessoires worden gegeven) kunnen hiervan worden uitgezonderd.

Auteur Topic: WIE O WIE MAAKTE T BEGIN VAN DE PIEPSTOK........,..  (gelezen 1051 keer)

Jozef

  • Gast
WIE O WIE MAAKTE T BEGIN VAN DE PIEPSTOK........,..
« Gepost op: augustus 04, 2007, 16:14:48 pm »


HOI DETECTERIST;


T KLEINE VERHAAL VAN GRAHAM BELLMetaaldetector;

 
Een Amerikaanse soldaat die met een metaaldetector naar wapens en munitie zoekt in IrakEen metaaldetector is een instrument om metalen voorwerpen op te sporen. Het maakt gebruik van het natuurkundige principe van elektromagnetische inductie en het ontstaan van wervelstromen.

Reeds in 1881 maakte Alexander Graham Bell een eenvoudige metaaldetector om de kogel te vinden in het lichaam van de vermoorde president James Garfield. In 1931 kreeg Gerhard Fischer patent op een draagbare versie.

Een veel voorkomende toepassing van metaaldetectoren vindt men in de vorm van "poorten" in luchthavens en andere bewaakte gebouwen, waar de bezoeker door moet lopen en het bewakingspersoneel auditieve en visuele informatie krijgt over de gedetecteerde hoeveelheid metaal. Bij twijfel, of om de precieze plaats van het gedetecteerde metaal te vinden, gebruikt het bewakingspersoneel kleine draagbare versies. Gelijkaardige, ietwat grotere, draagbare versies worden gebruikt door hobbyisten om metaal in de bovenste lagen van de bodem te vinden.

Er zijn in Nederland ongeveer 40.000 mensen bezig met het uitoefenen van deze spannende hobby: Strandzoekers (voor hedendaagse sieraden en natuurlijk de euro'tjes), akkerzoekers (voor oude antieke voorwerpen en munten) en militaria zoekers (insignes etc). Ook in de duikwereld is de detector een welgezien apparaat (wrakken en dergelijke). Als je op   www.jozefherman.nl  kijkt zul je erg veel extra info vinden die helemaal geralateerd is aan metaaldetectie.

Ook de verkeerssensors die de verkeerslichten verkeersafhankelijk maken zijn metaaldetectoren die de aanwezigheid van auto's en zelfs fietsen  :arrow: ER KAN DUS NOG VEEL MEER GEPIEPT WORDEN.......

EFFE ONT HOUWE DN DEZE  :idea: ;

GRTZ PLATO.


 

Naar Boven