middeleeuwse bodemvondsten

Middeleeuwse 10 Kreuzer zilveren munt 1735 G.K.

10 Kreuzer 1735 G.K. zilveren munt

bodemvondst bel

V. Detector bodemvondsten site jozefherman.nl

10 Kreuzer 1735 zilver uit Liessel

Hier wat vondsten uit de provincie Brabant rand Limburg, dorpje Liessel. Daar had ik nog 'n fijne dag gehad was droog die dag ik had permisie van de eigenaar. En ja zoeken dan maar...
Met dit als eindresultaat:

Fraai messing 17e eeuwse paarden haam bel - Franse lelie paardenhals hanger van koper - Fraaie zilveren X Kreutzer munt geslagen oftewel aangemunt door en in Hessen-Darmstadt Deutsland Ernst Ludwig 1678 - 1739 - 10 Kreuzer 1735
Ernst Lodewijk van Hessen Darmstadt

Een spiegel en een bel. Een Japans verhaal over een nieuwe bel voor een boedhistisch klooster. Toen de priesters van Mugenyama voor hun tempel een grote bel nodig hadden vroegen ze de vrouwen in de omgeving om hun oude bronzen spiegels te geven zodat ze die konden omsmelten.

Honderden spiegels werden voor dit doel geschonken, en allemaal waren ze van harte gegund, behalve één: die spiegel was afkomstig van een boerenvrouw. Direct nadat ze haar spiegel aan de priesters had gegeven kreeg ze daar spijt van. Ze bedacht hoe oud de spiegel was, hoe hij de lach en de tranen van haar grootmoeder had weerkaatst, en zelfs die van haar overgrootmoeder. Elke keer dat de boerenvrouw naar de tempel ging, zag ze haar afgedankte spiegel in een grote hoop achter een hekje liggen. Ze herkende hem aan de tekening op de achterkant, die bekend staat als de Sho-Chiku-Bai, oftewel de drie emblemen van de pijnboom, de bamboestengel en de pruimenbloesem. Ze wilde dolgraag haar arm uitstrekken door het hek om haar beminde spiegel terug te stelen. Haar ziel was in de spiegelende voorzijde, en vermengde zich met de zielen van degenen die erin gekeken hadden nog voor zij geboren was.

Toen ze bezig waren om de bel voor Mugenyama te maken, ontdekten de belgieters dat een van de spiegels maar niet wilde smelten. Ze zeiden dat dat kwam omdat degene die de spiegel had geschonken daar achteraf spijt van had gekregen, waardoor het metaal hard geworden was, zo hard als het hart van de zelfzuchtige vrouw.

Al gauw wist iedereen wie de geefster was van de spiegel die niet wilde smelten. Boos en beschaamd verdronk de boerenvrouw zichzelf, maar eerst schreef ze een briefje met de mededeling: "Als ik dood ben zullen jullie de spiegel kunnen smelten, en je bel kunnen gieten. Mijn ziel zal komen tot degene die de bel zo hard slaat dat hij breekt, en aan hem zal ik grote rijkdom brengen."

Toen de vrouw dood was smolt haar spiegel onmiddellijk, de bel werd gegoten en opgehangen op de gebruikelijke plaats. Veel mensen hadden gehoord van de laatste geschreven boodschap van deze overleden boerenvrouw, en massa's mensen kwamen naar de tempel, en één voor één beukten ze zo hard als ze maar konden op de bel, in de hoop dat die zou breken, om daardoor een enorme rijkdom te verwerven.

Dag na dag ging het door, en uiteindelijk werd de herrie zo onverdraaglijk, dat de priesters de bel in het moeras gooiden, waar hij nog altijd aan het zicht onttrokken ligt.

Here are some finds from the border province of Brabant Limburg village Liessel I had one more good day was dry that day I had permisie of the Owner to search whit mat Metaldetector than as the end off day this artefacts beautiful 17e Century Horses Brass Bel-French Lily Horses Neck Pendant of copper and one sterling silver X Kreutzer minted by the Mint and in Germaniê-Hesse-Darmstadt from Ernst Ludwig 1678-1739 - 10 Kreuzer 1735
Ernest Louis

Hier sind einige Funde aus der Grenze Provinz Brabant Limburg Dorf Liessel. Ich hatte noch ein guter tag es war trocken, und ich hatte permisie der Besitzer von der Aeckker da und jetzst sofort suchen mit meinen Land Metaldetector, Dies ist das end resultat von dieser tag:
Schöne Pferde Messing Bel aus dem 17. Jahrhundert --Französisch Lily Horse Neck Anhänger von kupher - einen Silber X Kreutzer geschlagen oder angemuntzst von der Münze aus di gemeinde.
Hessen-Darmstadt Deutsland Ernst Ludwig 1678-1739 - 10 Kreuzer 1735
Ernst Ludwig Terug