Napoleon 5 franc coin 1804/1814 Napoleon 5 franc coin, Bodemvondsten van gouden, zilveren koperen en bronzen munten Napoleon 5 franc coin 1804/1814. Overzicht van gevonden oude munten jozefherman.nl

English version. Napoleon 5 franc 1811

Voorwerp: Een 5 franc stuk van Napoleon de eerste. 1804/1814. Zijn broer Lodewijk Napoleon wordt koning
van Holland in 1806 onder de auspice van Napoleon.

Afmeting: 37 mm.

Napoleon Bonaparte 15-8-1769 in Ajaccio-Corcica geboren hij was de 4e in het gezin van 12 kinderen die zijn moeder Maria-Letizia ter wereld bracht, maar er overleefde er slechts 8 van, Jozeph de oudste, Napoleon, Lucien, Jerome, Louis, Caroline, Elisa en Pauline. Napoleons vader Karlo (Charles) Bonaparte was van beroep advocaat, beide ouders kwamen uit adelijken families. Om deze grote familie eten en levensonderhoud te geven sloot de vader zich aan bij de Franse partij en bedong van de gouverneur van het eiland Corsica (Marbeuf) meerdere gunsten en vrije grond plaatsen. De vader leidde zijn kinderen op in de gedachtengang v.d. grote PASCAL PAOLI (vechter v.d. onafhankelijkheid) en aan een vrij CORSICA. Als Napoleon geboren werd was het eiland al 1 jaar lang, na italiaans, in Frans bezit. Die BONAPARTES hadden hun oorsprong in Toscana.

De eerste sporen vinden we in 1616 als ene Bonaparte onder mede mensen van de (Raad Der Ouden) van (Ajaccio) genoemd word, waarvan 17e-18e eeuw enige v.d. familie toe behoorden. Dank aan de stelling voorouders hun hoogachting gebracht hadden werd Napoleon adelijk. Met 9 jaren bracht zijn vader hem naar Versailles en daarop ging hij naar College- D'Autun studeren. Na dat college bezocht hij de Koningklijke-Militaire school van Briene-Le-Chateau, onder verwoording v.d. Mennoiten.

Op de school bleek al snel talent in krijgskunst dat bewees hij met ener k-spelen op die school en gaves in de mathematiek door de omgang met de Fransen overnam hij ook de voordelen van hen. NAPOLEON was een middelmatige leerling zijn nieuwsgierigheid in het lezen van geschiedenis; o.a. zijn voorbeeld CAIUS-JULIUS-CAESAR, geografie, politieken theorieen die wetenschappen intresseerde hem. Van mei 1769 tot okt.1784 verbleef hij in BRIENE in 1784 bij Ecoles-Militaires-College. Door examen op 19 mei 1785 als, kanonier (Officiers Kadet) in de militaire school opgenomen 1785 bestond hij nog een examen werd SEKONDELLUITENANT in RGT "LA-FRERE" genaamd. Wederom kwam er weer 'n examen aan, en dankzij de gave mathematiek werd hij op 16 jaar en 15 dagen oud OFFICIER. Verder na deze periode kreeg hij grote bewondering voor de patriot (PAOLIE). Hij stond open voor vele nieuwe iedeen dat kon men in 1788 lezen: DISSERTATION-SURL-AUTOSITE-ROYAAL er (geen ene koning die het niet verdiend om ontroond te worden).

Door de REVOLUTIE en briljante kijk werd hij mede door o.a. Robespierre-Barras 1st Brigade Generaal vervolgens artillerie kommandeur van de Grande Armee in maart 1786, v.a. 1803 begonnen zijn n.w. veldtochten met de Europese machten z.g.n Napoletaanse oorlogen hij kroonde zich zelf als keizer 1804 in aanwezigheid van de paus, die moest wijken in gezag voor de Grande Emperor, uiteindelijk werd deze grote man 2x verbannen naar kleine eilandjes waar hij 22 juni 1815 op de laatste Sint-Helena kon vertoeven en uiteindelijk door een v.z staf officieren langzaam en kwaalvol overleed 5 mei 1821 door het giftige middel Arcenicum meerdere malen in kleine dosis toe te dienen in drankjes. Die genoemde officier had grote schulden, o.a. gokschuld. Hem wordt verweten voor een groot land en tegen betaling gehandeld te hebben. Feiten bewezen het voor deze achter halling van moorden ook jeugdvriend en toegewijde bodygard legde het loodje van Napoleon. Anatomisch rapport v.d. dokter aldaar. Gestorven wegens maagkanker, onder de evaluerende tijd melde zich weer een n.w. kandidaat aan. Zijn belangstelling voor Napoleon Bonaparte was zo groot dat hij hem probeerde qua denkwijze en op militair gebied te evenaren... Adolf Hitler.

 Terug