romeinse ringfragment

Voorwerp: GEVONDEN IN BUGGENUM- LIMBURG IN DE ROMEINSE CONTEXT VAN 'N NEDERZETTING.

BOVENSTUK VAN 'N LODEN ZEGELRING MET PRIMITIEVE INPRINT. VAN LINKS BEGINNEND; 3 DIAGONALE DWARSSTREEPJES III--DAN DE LETTER-- V--DAN 'N STER--* BETEKEND NOG 3 STREEPJES=3 MAANDEN ---DE --V--=VOOR --de ster*=---KERSTMIS UITKOMST ONTLEDING INHEEMSE TEXT VAN BOVENSTUK INHEEMSE RING = MOET GOEDE DEN UITZOEKEN VOOR IN HUT EN MOET DE BALLEN EN DE PIEK VAST GAAN GIETEN VAN BRONS ANDERS IS M'N BUURMAN EERDER KLAAR VOOR DE KERST. OF ZOU IE IETS ANDERS BEDOELEN VOOR DE KERST?
Gevonden op 10-11-2006 in 't bij zijn van m'n zoekmaat BART.

DE ROMEINEN HADDEN OOK HUN EIGEN GODEN.

ALLEN VAN HEN BEZATEN EEN TAAK. ZO WAS ER B.V. EEN GOD VOOR DE WIJN, DEZE GOD HEETTE BACCHUS WAT WAS DE VOLGENDE ROMEINSE GODDELIJKHEID EN WAARVOOR DIENDE HIJ ? DE ROMEINEN BOUWDEN HUN TEMPELS VOOR ALLE GODEN ZIJ GELOOFDEN IMMERS DAT ALS DE TEMPEL AF WAS GEBOUWD EN HUN GODEN BEELDEN ER 'N PLAATS IN HADDEN GENOMEN DE GEESTEN VAN DE GODEN IN DE BEELTENIS HUISDEN EN DAT JE ZO MET ZO 'N GOD KON PRATEN EN OFFEREN.

Jupiter ------------Mars ------------ Diana
Neptunus ----------Saturnus ----------Cupido
Pluto ------------Uranus ------------Minerva
Mercurius ----------Juno ------------Vulcanus
Venus -----------Apollo ------------Bacchus

1. Waar komt de naam van Mars vandaan?
De planeet Mars valt aan de hemel op door een duidelijke roodachtige kleur. Een kleur die doet denken aan bloed en oorlog. Daarom is deze planeet naar de oorlogsgod Mars genoemd.

2. Water op Mars?
Vroeger is er op Mars vloeibaar water geweest. Dat waren misschien wel oceanen. De oude "rivieren en kanalen" kun je nog zien. Die zijn ongeveer 4 miljard jaar oud. Mars heeft poolkappen, net als op aarde de Noord- en Zuidpool. Die poolkappen bestaan uit een dun laagje ijs. Als het zomer is op Mars smelten ze. In de winter komen ze weer terug.

3. Waardoor is Mars zo rood?
De rode kleur van Mars komt, doordat op Mars in veel gesteente ijzer voorkomt. Een deel van dat ijzer is gaan roesten. Door de wind worden al die roestdeeltjes losgemaakt en die roestdeeltjes blijven door de lucht zweven waardoor de planeet rood lijkt.

4. Is er leven op Mars?
Men denkt dat er op Mars leven is of is geweest. Dan moet je niet denken aan mensen of dieren, maar eerder aan bacteriŽn.

5. Wist je dat...
Mars twee manen heeft: Phobos en Deimos. Mars net als de Aarde seizoenen kent. Het landschap op Mars veel lijkt op een steenwoestijn op de Aarde. Op Mars de hemel geen blauwe kleur heeft (als op Aarde), maar een roze hemel heeft.

MET 'N ZEER GOED VERSTERKTE TELESKOOP KUN JE HEM IN 'T HEELAL ONTDEKKEN . DE ROMEINEN DACHTEN ALS ZIJ IN GEVECHT STIERVEN HUN BLOED 'N PLEKJE OP MARS KREEG , EIGENLIJK HAD JE IN HUN PERIODE VAN BELEVING MEERDERE MENSENRASSEN ZOALS DE GERMANEN KELTEN ETC- ETC. DIE DAAR OOK IN GELOOFDEN. Terug