Halve Keltische munt

Halve Keltische munt

Keltische munt regenboogschotel

Keltische munt regenboogschotel

Romeinse en Keltische bodemvondsten

Keltische Munten

Romeins dolkje

Jozef zijn zoekrelaas op deze vrije zaterdag en wel met weer bodemvondsten

Vandaag is het zaterdag gaan ikke metaal detecten moet daarvoor nog wel 100 km rijden nadat ik alles morgens al heel vroeg in de auto had geladen was ik er klaar had de eigenaar n dag ervoor telefonisch zijn toestemming verkregen om daar bij hem op zijn grond te mogen zoeken die dag  had n leuk Akkertje daar op het oog en heb er zeer lang namelijk een zomer op moeten wachten omdat te kunnen daar aangekomen was de maïs er net vers afgereden; Herinnerde me dat ik er vorig jaar 2 regenboog bronzen schoteltjes afgehaald had en een republikeinse denarius dus mijn verwachtingen gingen die kant op om wat te vinden. Daar aangekomen liet ik mn Gold-Maxx Power en mijn Tejon afwisselend hun werk doen. Dag ervoor van de eigenaar telefonisch zijn toestemming gekregen om er op te mogen.

Romeinse dolkjesNa een ong. in banen gelopen te hebben kreeg een redelijk signaal en vond ik een klein brons bewerkt dolkje van 24 mm grote. Deze had ik nog nooit gezien. Wat later werd deze door een van onze onze MBC Forum Moderators namelijk een zeer goede Kenner van Artefacten uit vele eeuwen en tijden door elkaar the only en echte Hans44 gedetermineerd als zijnde een votief bewerkt dolkje.

Deze zijn zeer zeldzaam en ja nog even dit, als ik ergens een 1e signaal krijg en deze uitgespaaid heb dan steek ik er een markerings latje in van 70cm hoogte met daaraan een rood breed lint zodat ik kan zien van verder hee daar lag een item misschien ligt er nog meeeer vondsten in zijn nabijheid. Vandaar deze markerings truc. Vanuit dat middelpunt ga ik er rondjes omheen draaien in banen van een volle metaaldetector zwaai = ong. 80cm.

Na weer een poos rond gelopen te hebben zag ik op het oog te liggen een fraaie hele lichtgrijze glaskraal met mooie patina erop en ja het is wel zo na n flinke regenbui voorheen op zo n akker is alles lekker uitgeregend waardoor deze oogvondsten beter in de kijker komen om ze op te rapen, na weer n tijdje rond gelopen te hebben bleek ik weer n goed signaal te krijgen eenmaal uit het gaatje zag ik n halve munt ter grote van n As en daar zag meteen al op afgebeeld een  voorsteven van een antieke houten boot

Met aan de onderkant een ramsteven erop gemonteerd aan de keerzijde stond een links kijkend hoofd met Adamsappel in zijn keel erop t verbaasde me dat hij zo gaaf was na zolang in het grondwater enzo gelegen te hebben getuigd van een goede mix van metaal destijds niet ver daar vanaf had ik een heldere piep Na mijn spade in de grond gezet te hebben kreeg ik een bronzen regenboogschoteltje in het oog nou dacht ik dat word weer een fles jenever afgeven bij de eigenaar om deze te paaien voor volgend jaar.

Na weer gemarkeerd te hebben had ik een paar rondjes verder nog een goed signaal. Na deze wederom naar boven gehaald te hebben was deze ook mooi van kwaliteit een denarius met geflankeerd aan beide zijden twee schildwachten erop en in het midden een rond schild met letters.

Keerzijde zag ik dat het Constantijn de Grote was. Na op mijn horloge te kijken zag ik dat de tijd sneller gegaan was als dat ik rondjes gelopen had dus alles weer ingeladen, mijn detect spul in m'n G3 auto had ik nog ff tijd om een paar boterhamen met n blikje prik door mn keeltje te proppen. Dit gedaan de motor gestart en richting Brabant gaan rijden ja zoals altijd zit ik dan al in gedachte thuis de gevonden spulletjes schoon te maken in mijn auto en gereed te maken voor hun fotootjes en wel op ons MBC Forum per Rubriek apart te plaatsen.

Nu als jullie verder nieuwsgierig zijn wat daarbij vermeld word door onze kenners dan even gratis registreren erop en verder lezen in de diverse rubrieken wat we zo allemaal gevonden hebben samen met onze leden en ja detecteer jij ook? Nou dan graag al jou vondsten erna ook even laten zien met een babbeltje en een fotootje erbij ff deze downloaden en ernaast misschien heb jij ook nog een goede tip voor ons zoekers. Ik wel mn laatste trouwens kijk altijd op internet naar deze Google Earth en ontdek daar de akker waar jij naar toe wil en bekijk de donkere hout en crematie vuren en plekken erop of wegen watertjes alles wat jij met jouw piep hooft interessant vindt alles zie je erop zekers en vast inieders tot straks in ons Metaaldetector Forum of anders have one Happy Hunting met volle batterijen erin,
Romeinse religie

Josef his search bliep digging account of this free saturday and again with fine B.C-A.D detecting finds.

1 Roman bronze votive small dagger - 1 Celtic bronze Coin – Dutch word: regenboogschotel - Half Roman coin with legion old boat.

I also placed a picture of a look a like dagger.

All Finds made with the Tessoro Tejon - and Xp Gold-Maxx Power

And the land owner gave permission for us to go metal detecting.
Religion in ancient Rome

Josef seine Suche Bliep Detecting Konto von diesem freien Samstag und wieder mit schönen B.C.- A.D bodenfunde.

1 Römische Bronse votive kleine dolch – Lenge ist 24 mm- 1 Bronse Keltischen Münze – Hollandisches wort Regenboog Schotel – Halbe bronse Römische Münze mit einen legione boot da drauf, und ein bild von einen look a like votive dolch.

Alle funden habe ich gefunden mit de Tessoro Tejon und Xp Gold maxx Power.

Und der Land Besitzer gab mich die Erlaubnis um auf sein land su detectieren fur diese tag das mus man bei jeden suche immer vorher befragen.
Römische Religion Terug