*

Korting voor forumleden. Klik hier voor meer informatie.

Auteur Topic: De Romeinen konden hun Wetsteen maar al te goed,  (gelezen 484 keer)

JozefHerman

  • Gast
De Romeinen konden hun Wetsteen maar al te goed,
« Gepost op: mei 07, 2019, 09:43:40 am »
Wetstenen gevonden op Romeinse Periode*s Akkers

DE ROMEINEN MET HET VLEESMES

De scherpe messen werden erg gewaardeerd in het Romeinse rijk. In Galië, waar de messen uit één component bestonden, waren de bronzen messen een enorme verrijking, gezien hun voornaamste voeding vlees was. Om het veeleisende volk tevreden te stellen moesten de koks van het stedelijke Rome geavanceerde kooktechnieken laten zien. In

het hoofdstuk Petronius’s Satyricon van het boek “Trimalchio’s Feast” (halverwege eerste eeuw CE) staat beschreven hoe een gastheer na een avond uitbundig feesten zijn gasten voedselsculpturen van vlees laat zien. De sculpturen die zijn kok uit een varken had gesneden werden beschreven als:
“a fish out of a sow’s belly, a wood pigeon out of bacon, a turtledove out of a ham, or a chicken from the pig’s knuckle.” (Edwards 1984, 302).
[een vis uit de buik van een zeug, een houtduif van spek, een tortelduif gemaakt van ham, of een kip van de poten van het varken].

TrimalchioRijke feestende Romeinen. http://www.slijpuniversiteit.nl/slijp-advies/messen-slijpen/geschiedenis-mes/

Als blijk van dank liet Trimalchio zijn gasten tijdens een publieke presentatie de scherpe messen van het Norische staal zelf testen.