Metaaldetectors bij Detector Plaza

We bieden alle leden van dit forum een korting van 5% op ons assortiment.
Om de korting te verzilveren gebruikt u tijdens het afrekenproces
de volgende kortingscode: MBCKORT5
Nieuwe artikelen (introductie of beperkt leverbaar), Accessoires of
Aanbiedingen (bijv. artikelen waarbij gratis
accessoires worden gegeven) kunnen hiervan worden uitgezonderd.

Auteur Topic: Onderdeel van een Pantser Tenue  (gelezen 273 keer)

JozefHerman

  • Gast
Onderdeel van een Pantser Tenue
« Gepost op: mei 24, 2019, 17:09:25 pm »


Onderdeel van een Pantser Tenue

waarschijnlijk Romeins onderdeel van een pantser tenue, bodemvondst jozefherman.nl Voorwerp: Romeins onderdeel van een pantser tenue Beslag voor Lorica Segmentata, een ronde medaillon revet ze zijn meestal eenvoudig versierd met enkele draaigroeven.
Afmeting: Diameter 5 cm.
Romeinse periode
---------------------------------------------------------------QQQQQQQ------------------------------------------------

Loricae: de namen van Romeinse harnassen

In de re-enactment en wetenschap nemen veel groepen termen en benaming van elkaar over, zonder dat af en toe eens wordt nagegaan of dit wel klopt. Waar komen de benamingen van de verschillende Romeinse harnassen vandaan? Zijn de benamingen die nu gangbaar zijn correct? Op zoek naar de herkomst en betekenis van de verschillende benamingen kwam ik tot verrassende conclusies. https://www.paxromana.eu/?page_id=178&lang=nl


Het Romeinse leger is verdeeld in legioenen van ongeveer 6000 soldaten. Je mag alleen in het legioen als je een Romeins staatsburger bent (dat zijn sowieso alleen mannen, en lang niet alle mannen). De meeste jongemannen die bij het legioen gaan zijn nogal arm: bij het leger kun je geld verdienen en misschien krijg je nog wel eens promotie. Als je na de begintraining wordt toegelaten, ben je voor 25 jaar beroepssoldaat. Je uitrusting moet je zelf kopen. Heb je dat geld niet? Geen zorgen. Er wordt gewoon steeds een klein beetje van je loon ingehouden, net zolang tot het leger het geld weer terug heeft.
http://romeinen.info/jeugd/de-soldaten/


 

Naar Boven