Metaaldetectors bij Detector Plaza

We bieden alle leden van dit forum een korting van 5% op ons assortiment.
Om de korting te verzilveren gebruikt u tijdens het afrekenproces
de volgende kortingscode: MBCKORT5
Nieuwe artikelen (introductie of beperkt leverbaar), Accessoires of
Aanbiedingen (bijv. artikelen waarbij gratis
accessoires worden gegeven) kunnen hiervan worden uitgezonderd.

Auteur Topic: de Driekantje"s variant aan verknipte zilveren Munten 3 Reaal-zilver - Yotin Kò  (gelezen 346 keer)

JozefHerman

  • Gast


Het ;

Driekantje van 3 Reaal-zilver - Yotin Kòrtá

Indische zilveren munt uit ca. 1815. In vijfen gekapte pilaardollar (Spaanse 8 Reales munt, ook wel Mexicaan genoemd). Ingestempeld met een vijfbladig rozet met '3' in gekarteld rondjes. Omloopgebied West-Indië-Curaçao; vóór 1816. (Vanaf de ontdekking van Curaçao door de Spanjaarden in 1499 tot en met het einde van de 18de eeuw werden voor betalingen hoofdzakelijk Spaanse koloniale munten gebruikt. Aan het einde van de 18de eeuw stagneerde de bloei van de handel op Curaçao. Door een grotere import dan export van goederen ontstond er al snel een tekort aan munten. Gouverneur Johan Lauffer nam hierop in 1799 het besluit 8.000 Spaanse zilveren peso’s (8 realen) in vieren te kappen en elk vierde deel een waarde van 3 realen te geven. Deze nieuwe munten kregen vanwege de vermeende productiemethode de naam “guillotine” naar het gelijknamige beulswerktuig uit de Franse revolutie. In het Papiamento werd ‘guillotine’


Dus de bovenste kan men ook oppiepen   genaamd  de Driekantje*s hier n voorbeeld van de  3 Reaal -zilver--   enkelvoudig= Driekantje.

Laat mij er  nou zo een soort gelijke eentje opgedigt te hebben alleen van een andere Land en n andereMetaal namelijk uit Frankrijk gevonden in de  omgeving Grave .

van Lodewijk XVI uit 1792  een 2 sols  het bewust verknip stuk van mij weegt 6,2gram --zijn totale gewicht was 23.07gram -diameter 34 mm .

Tekst voorzijde:   LOUIS XVI ROI DES FRANCAIS A 1792
Tekst keerzijde:   LA NATION LA LOI LE ROI L'AN 4 DELA LIBERTE 2 S

Metaal = Klokken brons Ps lijkt op zilver. kleur

de toenmalige  munten ontwerper was ;Benjamin Duvivier

http://en.wikipedia.org/wiki/Pierre-Simon-Benjamin_Duvivier

 

Naar Boven