Metaaldetectors bij Detector Plaza

We bieden alle leden van dit forum een korting van 5% op ons assortiment.
Om de korting te verzilveren gebruikt u tijdens het afrekenproces
de volgende kortingscode: MBCKORT5
Nieuwe artikelen (introductie of beperkt leverbaar), Accessoires of
Aanbiedingen (bijv. artikelen waarbij gratis
accessoires worden gegeven) kunnen hiervan worden uitgezonderd.

Auteur Topic: Spotpenning Napoleon Bonaparte,  (gelezen 226 keer)

JozefHerman

  • Global Moderator
  • 2000+ Berichten
  • *****
  • Berichten: 11958
    • http://www.jozefherman.nl
Spotpenning Napoleon Bonaparte,
« Gepost op: juni 27, 2020, 10:09:20 am »


Spotpenning Napoleon Bonaparte

Voorwerp: Spotpenning van Napoleon Bonaparte uit 1816 voorzijde: zittend op eiland turend met tekst erop: "WAAR ZAL IK ONTKOMEN". Achterzijde: Bonaparte St Helena.
De royalty van Europa kon zich weer veroorloven om rustig c.q. relaxt te slapen na voorgoed af te zijn van de Grote, Kleine MAN, door de laatste verbanning.
...
Napoleon Bonaparte 15-8-1769 in Ajaccio-Corcica geboren hij was de 4e in het gezin van 12 kinderen die zijn moeder Maria-Letizia ter wereld bracht, maar er overleefde er slechts 8 van, Jozeph de oudste, Napoleon, Lucien, Jerome, Louis, Caroline, Elisa en Pauline. Napoleons vader Karlo (Charles) Bonaparte was van beroep advocaat, beide ouders kwamen uit adelijken families. Om deze grote familie eten en levensonderhoud te geven sloot de vader zich aan bij de Franse partij en bedong van de gouverneur van het eiland Corsica (Marbeuf) meerdere gunsten en vrije grond plaatsen. De vader leidde zijn kinderen op in de gedachtengang v.d. grote PASCAL PAOLI (vechter v.d. onafhankelijkheid) en aan een vrij CORSICA. Als Napoleon geboren werd was het eiland al 1 jaar lang, na italiaans, in Frans bezit. Die BONAPARTES hadden hun oorsprong in Toscana.

De eerste sporen vinden we in 1616 als ene Bonaparte onder medemensen van de (Raad Der Ouden) van (Ajaccio) genoemd word, waarvan 17e-18e eeuw enige v.d. familie toe behoorden. Dank aan de stelling voorouders hun hoogachting gebracht hadden werd Napoleon adellijk. Met 9 jaren bracht zijn vader hem naar Versailles en daarop ging hij naar College- D'Autun studeren. Nadat college bezocht hij de Koninklijke-Militaire school van Briene-Le-Chateau, onder verwoording v.d. Mennoiten.

Op de school bleek al snel talent in krijgskunst dat bewees hij met ener k-spelen op die school en gaven in de mathematiek door de omgang met de Fransen overnam hij ook de voordelen van hen. NAPOLEON was een middelmatige leerling zijn nieuwsgierigheid in het lezen van geschiedenis; o.a. zijn voorbeeld CAIUS-JULIUS-CAESAR, geografie,

politieke theorieën die wetenschappen interesseerde hem. Van mei 1769 tot okt.1784 verbleef hij in BRIENE in 1784 bij Ecoles-Militaires-College. Door examen op 19 mei 1785 als, kanonier (Officiers Kadet) in de militaire school opgenomen 1785 bestond hij nog een examen werd SEKONDEL LUITENANT in RGT "LA-FRERE" genaamd. Wederom kwam er weer 'n

examen aan, en dankzij de gave mathematiek werd hij op 16 jaar en 15 dagen oud OFFICIER. Verder na deze periode kreeg hij grote bewondering voor de patriot (PAOLIE). Hij stond open voor vele nieuwe ideeën dat kon men in 1788 lezen: DISSERTATION-SURL-AUTOSITE-ROYAAL er (geen ene koning die het niet verdiend om onttroond te worden).

Door de REVOLUTIE en briljante kijk werd hij mede door o.a. Robespierre-Barras 1st Brigade Generaal vervolgens artillerie kommandeur van de Grande Armè in maart 1786, v.a. 1803 begonnen zijn n.w. veldtochten met de Europese machten z.g.n Napolitaanse oorlogen hij kroonde zichzelf als keizer 1804 in aanwezigheid van de paus, die moest wijken in gezag

voor de Grande Emperor, uiteindelijk werd deze grote man 2x verbannen naar kleine eilandjes waar hij 22 juni 1815 op de laatste Sint-Helena kon vertoeven en uiteindelijk door een v.z staf officieren langzaam en kwaalvol overleed 5 mei 1821 door het giftige middel Arcenicum meerdere malen in kleine dosis toe te dienen in drankjes. Die genoemde officier had grote schulden, o.a. gok schuld.

 Hem wordt verweten voor een groot land en tegen betaling gehandeld te hebben. Feiten bewezen het voor deze achter halling van moorden ook jeugdvriend en toegewijde bodyguard legde het loodje van Napoleon. Anatomisch rapport v.d. dokter aldaar. Gestorven wegens maagkanker, onder de evaluerende tijd melden zich weer een n.w. kandidaat aan. Zijn belangstelling voor Napoleon Bonaparte was zo groot dat hij hem probeerde qua denkwijze en op militair gebied te evenaren... Adolf Hitler.
...

Napoleon Bonaparte had op het eiland Sint-Helena nog grote plannen. Hij wilde Groot-Brittannië aanvallen. Dat blijkt althans uit een onbekend dagboek dat onlangs is opgedoken.

https://historiek.net/napoleon-maakte-aanvalsplannen-op-sint-helena/8280/

...
Napoleons verblijf op St. Helena en een bijzondere vriendschap,

https://ifthenisnow.eu/nl/verhalen/napoleons-verblijf-op-st-helena-en-een-bijzondere-vriendschap


------------------------------------------------------------+++++++++--------------------------------------------------------
Voor een interessante Archeologische Bodemvondst is het beter deze meteen aan te melden bij het Archeologische Onderzoek Centra de PAN- www.fgw.vu.nl - als hier je verkrijgt daar een terdege info & je Determinatie van het gevonden voorwerp het-email adres is in deze  pan.fgw@vu.nl

=-->hier doen we t dan wel nog het voorwerk van de diverse  items in onze vele Rubrieken.

Groetjes Jozef

 

Naar Boven