*

Korting voor forumleden. Klik hier voor meer informatie.

Auteur Topic: Gallo-Romeins Museum langer open tijdens krokusvakantie.  (gelezen 48 keer)

JozefHerman

  • Global Moderator
  • 2000+ Berichten
  • *****
  • Berichten: 12435
    • http://www.jozefherman.nl
Gallo-Romeins Museum langer open tijdens krokusvakantie.
« Gepost op: februari 14, 2021, 22:41:47 pm »
Gallo-Romeins Museum langer open tijdens krokusvakantie,


Het Gallo-Romeins Museum zal tijdens de krokusvakantie langer openblijven. Bezoekers zijn tot 20 uur welkom. De tijdelijke tentoonstelling ‘Oog in oog met de Romeinen’ is zo’n succes, dat het museum besloot om de openingsuren te verlengen. Alle tijdssloten voor de expo waren tijdens de krokusperiode namelijk al volgeboekt.

De tentoonstelling ‘Oog in oog met de Romeinen’ vormt een ontdekkingsreis door het uitgestrekte Romeinse Rijk tijdens de bloeiperiode van de keizertijd, in de eerste eeuwen na Christus. Blikvangers zijn de films met 'ooggetuigen', gebaseerd op historische en archeologische bronnen. Voor de tijdelijke tentoonstelling werden 250 topstukken vanuit het Londense British Museum overgebracht naar Tongeren.

https://www.tvl.be/nieuws/gallo-romeins-museum-langer-open-tijdens-krokusvakantie#:~:text=Het%20Gallo%2DRomeins%20Museum%20zal,om%20de%20openingsuren%20te%20verlengen.
Voor een interessante Archeologische Bodemvondst is het beter deze meteen aan te melden bij het Archeologische Onderzoek Centra de PAN- www.fgw.vu.nl - je verkrijgt daar terdege info & determinatie van het gevonden voorwerp, het-email is pan.fgw@vu.nl

=-->hier doen we dan wel nog het voorwerk van de diverse items in onze vele Rubrieken.

Groetjes Jozef