Draaiboek uit het leven van een metaaldetector

Hallo beginners en nieuwe Metaaldetector eigenaren welkom in de Metaaldetector wereld .

T ALLER DAAGS DRAAIBOEK VAN EEN METAALDETECTOR MAN TAKE ONE MEMORY EEN ;

Je hebt de achterbak van je net nieuw gekochte auto geheel piep-zoek-matig ingedeeld en hierin liggen een hoop bemodderde dingen zoals ijzer afval met zand met daarop vast geplakte lege batterijen en een plastice zak met vele bemodderde aardewerkscherven erin, een nat een met klei besmeurde grote schop, een vieze met zand daarop liggende natte regenjas met in haar zakken veel verschillende dingen en soorten kleinere metalen items. In de andere zakken zit veel akkerzand met koperen plaatjes erbij. Ergens in de hoek van deze kofferbak liggen een stel stinkende natte rubbere laarsen en jij vindt dit volkomen normaal.

Je rijdt met je auto naar plaatsen waar een normaal mens alleen met een vier hoever op komt.Na n piepdag van metalen zoeken op een akker gaat de zon al onder en dan denk je geheel frustreert Ik heb dat andere betere stekje nog niet geprobeerd je kijkt dan op je horloge en weet dat de akker erlangs hier je ook niet meer interesseert .

Je hebt een kamer in je huis helemaal gewijd aan de hobby metaal detectie waarvan jij alleen maar weet morgen komt er nog n dag met de hoop overmorgen detect ik toch op weer heerlijk op n nieuwe beet.

Als je naar een voltallige vlooienmarkt gaat, zoek je alleen de munten en de antieke boeken handelaren op verder zie je niet dat er iets anders staat .

De meeste van je boeken hebben te maken met metaal detectie of wat staan er voor fraaie munten op.

Je neemt je detector mee op huwelijksreis .

Je kan (zelfs na 10 jaar) nog precies de plaatst aanwijzen waar je die zilveren munt vond.

Je hebt de hele dag niets gevonden, en toch ga je de volgende dag weer verder

Je neemt een dag vrij om op de pakjesbezorger te wachten er komt n nieuwe detector

Je vindt één voorwerp en koopt een boek van 35 eurie om er een bepaalde platte grond van te zien

Al je P,c favorieten verwijzen naar detector sites

Je betaalt 7 euro om een munt met een waarde van 1 euro schoon te maken

Je houdt al je vondsten keurig netjes bij

Je betaalt 2000 euri voor een tropische vakantie en brengt al je tijd door met detecteren

Je detector heeft meer luxe opties dan je auto

Je hebt je hond leren graven als hij een piep hoort

Je voelt je ongelukkig omdat er geen zand in je schoenen & Jas zakken zit

Je loopt tegen dingen aan omdat je altijd naar de grond loopt te kijken

Je hebt schrammen en krassen op tenminste 30% van je vingers t eelt onder jou voeten voelt aan als de kistjes in t leger

Je kunt 20 boeken gelezen over metaal detectie en nog reisen er vele vragen in je op .

Je hebt moeite met het lezen van de aller daagse krant maar je kunt wel het jaartal op een sterk aangetaste duit lezen

Je nagels zijn altijd vuil en kapot je broek zit onder de modder je haar zit door elkaar .

Je begraaft munten en gouden ringen in je eigen tuin op bepaalde diepte en hoopt deze weer terug te piepen en vinden wat met detecten niet altijd lukt.

Je kan 10 uur zoeken naar een goeie piep zonder eten drinken en je hebt geen idee van de tijd

Als je mensen hebt die met je samenleven zijn het waarschijnlijk ook zoekers, OF een speciaal persoon dat ook aan detectie doet .

Je ruilt je vrouw en je hond in voor een nieuwe Deus van X.P .

Een metaaldetector verslaafde wordt ook wel een "Detector piepoholic" genoemd.

---------------------------------------- de volgende herkenning's punten van een piep verslaafde ----------------------------

Je hebt je favoriete Bodemvondsten Website gebrainst addet en je kijkt er minstens 13 keer per dag of er wat aan de inhoud is veranderd of dat je er toch nog iets anders op zag .

Zelfs als je je handen 4 keer achter elkaar wast, ruiken ze nog steeds naar grond en metaal en van de geur die op de bemestte akker lag

Op de achterbank van je auto ligt regen kledij-rubberen laarzen -batterijen en 2 metaal detectors +topografische kaarten, determinatie boeken en n schoolatlas en je portemonnees voor t tanken .

Je hebt last van pijn aan je schouders omdat je overmatig met je metaldetector loopt te zoeken je bent rechts maar je zoekt links

Zelfs als je je echtelijke plicht moet vervullen denk je nog aan je favoriete zoek stek en aan de beslissende tijd om te gaan .

Je zegt tegen je vrouw dat het teveel benzine kost om haar 's zaterdags met de auto naar de Stad te brengen, terwijl je 'weekends rustig 100 km rondrijdt om een leuke zoek plek te vinden en af en toe denkbeeldig er een met teveel fantasie van te maken

Je auto zit minstens 4x per jaar vast in de modder de sleepkabel weet je op een plek altijd voor de uittrek tractor boer te vinden

Je moet regelmatig naar de knokoloog om je rugwervels en sleutelbeen weer op hun goede plaats te fatsoeneren .

Als je naar een film kijkt waarin een detector wordt gebruikt kun je binnen 1 seconde het juiste merk, type en bouwjaar opnoemen ernaast van je voetbal cluppie weet je niet de naam van de scorende spits.

Als je op bezoek bent bij vrienden, kijk je altijd eerst even of er zat bier in de serre staat of dat er in hun tuin scherven en pijpen koppen liggen met t barbecueën.

Er is in je omgeving geen museum dat je niet hebt bezocht of heb belezen .

Je spreekt lokale archeologen bij hun voornaam aan en voelt je jezelf als Albert Schweitzer in t determineren van jou pas gevonden pijpen reutelaar.

Je discriminatie knop staat permanent op nul, ook al vind je 100 verroeste blikjes op een dag en regent t bier clipjes je weet je zit op n begrasde parkeerplaats maar je hoop hier toch op n mooie kale duit.

Je stopt zelfs de meest waardeloze kale munten in een kartonnen munt houder met venster (die meestal duurder is dan de munt zelf) en je denkt de vlg keer staat er meer op .

Je bent zo weinig thuis dat jou kinderen aan hun moeder vragen wie is die vreemde man toch die telkens weer die grote steel met pan pakt en die iedere keer weer met onze auto op een speciale dag er weer alleen op uit rackt.

Je wordt aangepakt door de eigenaar van de grond omdat de medebewoners denken dat je permanent op de plek van je favoriete zoek stek woont waarvan jij denkt dat deze jou erna beloond.

Je moet daarentegen nog een hoop leren als:Je denkt dat je nog nooit Romeins hebt gevonden, terwijl je thuis in je rommel bak minstens 10 versleten Romeinse munten hebt liggen ("och, dat zijn een paar doorkijk duiten"), een halve fibula en zelfs een fragment van een bronzen beeldje maar na jaren weetje wat n duit is en hoelang je met batterijen in je detector doet .

Of tijdens het zoeken je een vreemd gevormd stuk lood vindt, maar die weggooit omdat het toch niks is. Kom je thuis en kijk je in je determinatie boeken, dan blijkt het een zeldzame 14e-eeuwse gewicht geweest te zijn

of je hebt een grote zilveren munt gevonden die helemaal bedekt is met een dikke korst aanslag. Je gooit 'm thuis daarom in een zoutzuur-oplossing, vergeet 'm en dan vind je het raar dat de munt na een paar dagen plotseling vol gaten blijkt te zitten en dat t water zo zwart is als roet.

Je een hoop rook uit je hobby kamer ziet komen, waardoor je je afvraagt waarom elektrolyse bij jou nooit lukt en dat je mond erna zo droog is

jij in een klaps op de intensive care ligt terwijl je toch alleen maar met een camping brander een taps toe lopende koperen buis met rozet aan de achterkant probeerde en met een ijzeren beitel open te krijgen maaaaar t knalde erna toch zo hard.

jij op het strand nog nooit goud hebt gevonden terwijl je de discriminatie toch altijd netjes op de hoogste stand hebt gezet om geen zilverpapier en blikjes en trek lipjes te hoeven opgraven terwijl anderen heerlijk zitten te genieten op het strand met n glaasje terwijl jij met uren lang met t zweet in je oren van blijdschap opspringt met je 1e gevonden piep van 10 eurocent .

Het wordt verteld dat je op een akker met prikkeldraad of afrastering altijd vrij mag zoeken en mag gaan dat je t ook nog gelooft van de anderen zoekers en t in je blijft die waan je je vervolgens afvraagt waarom dat ergens heel in de verte een grote zwarte hond met grote intense snelheid op je af stooft en je vervolgens denk spring ik over de draad of blijf ik als bevriest stil staan of zal ik nu toch maar met heel veel snelheid weggaan.

Morgen komt er weer n menselijke dag aan en zal ik uiteindelijk toch weer in mn nieuwe net aangekochte besmeurde auto te samen met mn huishond en mn eigen metaaldetector op het piepers pad gaan Terug