Tips gebruikers metaaldetector voorwerpen

Met de aanschaf van jouw metaaldetector ben je er zekers nog niet. Er zijn nog vele accessoires nodig voor het hele geheel, de ene noodzakelijk en de andere gewoon als goede reserve. Hieronder zie je de hele lijst met detectorspullen en toebehoren, met veel gebruikersaanwijzingen en de perfecte tippen. Altijd handig voor als je het gevoel hebt iets te zijn vergeten in te pakken voor de komende zoekcessie of een piepvakantie.

Accessoires voor de 'landzoeker' op klei/zwarte grond akkers, stortgronden, parken, stranden, bossen grond enz:

1. Hooft telefoon - Een goede koptelefoon zorgt dat je batterijen minder snel leeg raken. Hij zorgt ook dat andere geen last hebben van het gepiep van jouw inmenging bv op een strand. En tevens zorgt dit accessoire ervoor dat je de diepste en zachte piepjes beter hoort. Vooral als het waait, en nog wat, hij kan zorgen voor minder koude oren. Heb je een koptelefoon met een klein plugje vergeet dan niet de verloopplug van 3,5 mm naar 6,3 mm mee te nemen.

2. Spade liefst met een lange steel - Een spade (dus geen schep of bats) met een lange steel zodat je niet hoeft te bukken. Je kan een speciale vaak wat smallere kopen zoals de Black Ada maar eentje van de bouwmarkt voldoet doorgaans ook prima. De punt in v-vorm spits slijpen maakt het scheppen makkelijker en lichter ernaast laat de schep ook achter je houden zodat je een loopspoor krijgt en zie je de grond die je nog moet detecteren.

3. Voor op het Zeestrand is handig een Kunststof strand zeefschop te hebben. Deze kan nuttig zijn op het droge gedeelte van het strand.

4. De Digging pick - Heb je echt harde klei/zwarte grond om in te spaaien dan kan een soort van platte pikhouweel uitkomst bieden. Ze worden ook veel gebruikt bij het zoeken naar gouden nuggets in rotsachtige woestijngrond.

5. Digging tool of digging trowel - Dit is ideaal voor parken waar je kleine gaatjes maakt en niet al te grote gaten maakt met een grote spade. Je kan de uitgegraven grond zelfs op een stuk karton of handdoek leggen zodat je geen zwarte plekken op een gazon maakt.

6. Handschepje - Heb je geen digging tool dan is een sterk tuinschepje ook goed. Die blauwe van Gardena is best solide. 7. Heuptasje - Vondsten tasje, belangrijk om niet te vergeten wanneer je gaat zoeken. Te verkrijgen in allerlei soorten, kleuren en maten. TIP! Zelf heb ik er een stalen doosje of plastic potje bij in met daarin vaseline. Dit om de gevonden munten meteen mee in te smeren en ze te behoeden voor uitdroging. Je staat er versteld van hoe snel een vondst ooit uit kan drogen en dan begint af te brokkelen de duurdere dunnen zilveren munten of andere items kan je beter meteen apart houden in een potje voor de O nondepie schade tegen te gaan.

8.Andere tip: Mocht je ooit een Romeins bronzen beeldje vinden. Smeer hem dan niet in met vaseline. Het schijnt een hoop werk te zijn om dit te verwijderen wanneer je het door een terdege Kenner deze laat behandelen (tegen bronsrot (Schimmelrot ) en conserveren. Metaaldetector accessoires

1. Zoekschotel - Zoekschotels heb je in alle soorten en maten. Het kan slim zijn er meer dan 1 mee te nemen op je detector tochten.

2. Batterijen - Extra batterijen zijn ook best belangrijk om bij te hebben. Top Craft van de Aldi is goed, goedkoop, en ooit door de Consumentenbond als beste getest geweest.

3. Batterijen lader - Oplaadbare batterijen zijn over het algemeen minder dan gewone maar het kan er ook goed mee en is vele malen goedkoper.

4. Batterijhouders - Een extra batterijhouder is ook geen overbodige luxe kunnen maar 'n bepaalde tijd mee .

5. Zoekschotel Schroefje plastic tape - Van die rolletjes gekleurde stroomkabel tape zijn handig. Je detectorkabel kun je een stukje onder de plug oprollen en tapen om hem op die manier in te korten en krijg je geen storing op je zoekschotel als hij er op hangt telkens.

6. Schroevendraaier -Tangetje- Het kan gebeuren dat je in de behuizing moet zijn van je detector of de zoekschotel vaster zetten.

7. Schotel boutje - Een plastic reserve boutje om de schotel aan de detectorsteel te monteren. Deze willen nogal eens breken dus eentje extra meenemen kan je een hoop ergernis besparen. Een roestvrij stalen boutje kan ook, alleen kijk uit met aandraaien dat de schotel vasthouders lip niet in scheurt.

8. Foedraal - Een beschermhoes (detector carry bag) of plastic koffer om je metaaldetector mee in te vervoeren kan erge beschadigingen voorkomen.

9. Beschermhoes kastje - Een Regen beschermkapje of Hoesje voor om de detectorkast tegen de regen en lichte zand storm die je op het strand en akker soms hebt.

Accessoires voor de gezonde pieper spreekt vanzelf goede warme en droge Kledij

1. Regenjas -

2. Regen Laarzen - pak een maat groter voor de dikkere kousen en liefst met een dikke onderzool omdat je div. keren aanzet met je zoekschop.

3. Zonnebril - Altijd handig, vooral als je in het akker/water gaat zoeken. Daarbij kan het helpen met de oog vondsten en scherven beter te ontdekken en te spotten op een akker vooral na "n regen periode vallen ze op.

4. Pin pointer - Vooral voor zoeken in gras zoals parken is dit een handige tool om bij te hebben kan ook zonder.

5. Vondstenschort - Verwacht je veel te vinden of wil je de grote stukken ijzer ook mee naar huis slepen dan kan een vondstenschort handig zijn om het zandvuil tegen te gaan in je kledij.

6. Handschoenen - Tuinhandschoenen of wegwerp van latex voor als je geen zin hebt in vuile vingers of bacteriŽn te verkrijgen. Om in het water met je hand te graven zijn dikkere plastiek handschoenen gewenst bv de langere bekend afwashandschoenen.

7. Knee pads - Knies beschermers meestal overdreven maar er zullen best situaties voorkomen waar ze toch een uitkomst blijken te zijn. Bijvoorbeeld tijdens graven in een park (nat gras).

8. Vondsten potje of doosje - Voor de betere vondsten en munten kun je een potje met grote opening en draaidop meenemen. Doe er meteen watten of wc-papier in tegen het beschadigen, Een andere tip is een ijzeren Nivea doosje.

9. Tuigje of Harnesses - Dit is een soort tuigje wat je om kunt hangen en waar je de detector dan aan hangt. Hierdoor wordt een zware piepstok een stuk lichter vooral een tip voor diegene die ruggen klachten bezitten.

10. Walkie Talkie - ook een must Je zoekmaat lastig vallen met de vraag of hij al wat heeft. Bijvoorbeeld met de Motorola Talkabout T82.

11. Rugzak - Altijd handig voor je heerlijke boterhammetjes of voor diegene die met een brommer gaan zoeken en de detector daarin stoppen zodat deze onderweg niet op de buddyseat kapot rammelt. En trouwens als je zoekgebied niet te ver ligt levert akker zoeken met een brommertje het meeste op. Je kan er overal mee komen en snel van plek wisselen.

Benodigdheden voor de wadende zoeker

1.Waadschep of Sand Scoop - Een goede stevige waadschep die je ook uit elkaar kan draaien de steel kan ie beter in je grotere koffer met vakantie is een ook must. Zonder dit kunnen is de waterzoeker niet op zijn best . Op de bodem aan de binnenzijde van de schep kun je een rvs gaasje vast monteren met bind draad zodat de gaten wat kleiner worden en je de kleine gouden of zilveren kettinkjes niet verliest tevens geef de waadschep een opvallende kleur bv fel geel deze zie je beter onder water te richten voor het gat. Voor wie een speciale scoop/waadschep wil kopen is er Stavrscoop of T-Rex waadschep verkrijgbaar bij de Metaaldetector Dealers.

2. Schotelstabilisator - Sommige schotels hebben een te hoog drijfvermogen en hebben de neiging omhoog te klappen als je ze onder water doet. Een stabilisator kan hier uitkomst bieden. Ook bij ruwe bodems met veel kiezels en stenen kan zo'n ding handig zijn deze kun je zelf ook maken.

3. Waadpak - De neopreen waadpakken zijn tegenwoordig niet zo duur meer te koop in een visserssportwinkel en deze zijn ook meteen het warmste, pak eentje ook met n goede opbergzak in je waadpak.

4. Semi dry suit (Droog duikers pak)-of gewoon een Surfpak. Als je dieper wilt dan met een waadpak dan heb je echt iets warms nodig om aan te trekken. Pas altijd op voor onderkoeling met waden, ook in de zomer! Met een semi dry suite (b.v. een 7 mm pak van Cressi) wordt je wel een beetje nat maar dat maakt in de zomer met een Surfpak niet veel uit.

5. Een handdoek is dus ook iets om mee te nemen.

6. Dry suit - Een droogpak waar je met kleren en al in kan is natuurlijk een idee maar ze zijn een stuk duurder in aanschaf.

7. Duikschoenen - Een paar rits bare duikschoenen met een goede zool heb je gewoon nodig als je diep waad met een semi dry suite aan gewone sterke schoenen kan ook om het lopen ook door glasscherven en andere stekende objecten heen in te gaan.

8. Loodgordel - Wil je tot aan je neus door het zee en zoet water gaan lopen dan heb je dit nodig anders sta je tijdens het scheppen te stuiteren als een menselijke dobber deze kan je ook vervangen door je waad tasje vol met zand of ander zwaar spul te vullen en scheelt gewicht mede in je koffer (Vakantie). Een must als je vanaf borsthoogte en dieper wilt waden.

9. Water float - Hiermee bedoel ik een zeef bak voor in het water. Je kan er je volle schep met zand op leeg gooien en vervolgens zeven.

10. Waterdicht plastic kokertje - Mensen die waden of duiken met een metaaldetector en hun (elektrische) autosleutels niet op de kant achter willen laten die kunnen eens kijken naar een Trident Dry Tube kokertje of gewoon een hals touwtje met een reserve sleutel eraan de rest in de auto laten. Ideaal om papiergeld en sleutels in te bewaren zonder bang te hoeven zijn dat het verzuipt of weggehaald word aan de kant. Je kunt ze voor een euro of 8 krijgen in een Duik-, Kajak-, of Snorkelshop .

Accessoires voor (reinigen) gevonden items

1. Sterke vergroting"s- Loep - Degene met wat minder goede ogen hebben er vaak plezier van, vooral bij het bekijken van zilver- of goudmerkjes.

2. Tumbler - Erg handig zo'n Lortone of n ander goed merk tumbler om de vondsten in schoon te maken. Gebruik deze niet voor de dure muntjes en krikkele voorwerpen waar de patina op moet blijven zitten. Om geld te besparen kun je er ook fijn grind bijvoorbeeld aquarium grind in plaats van RVS granulaat of perzikpitten -klein kiezelsteentjes in doen. Als je euro's thumbled kun je eens proberen er n scheut soda of wc eend erbij te doen. (niet te veel want er kan druk op de deksel komen) Een thumbler kun je trouwens makkelijk zelf maken met als aandrijving een 12 V ruitenwissermotortje van de auto sloop met een pc voeding, (De groene en zwarte draad verbinden).

3. Elektrolyse - Als er iets goed werkt voor het verwijderen van dikke zwarte oxidatie korsten op zilveren ringen e.d. dan is het wel elektrolyse.

De handeling gaat als volgt;
- 2 Stroomdraadjes
- 1 Kopje water met een snufje zout of soda
- Een 9 volt batterij of een telefoon /accu oplader
- Een gegalvaniseerd krokodillenbekje
- 1 Spijker
De spijker doe je aan de plus en het zilver in je krokodillenbek klemmetje aan de min. Dan beide een paar minuten t object geheel onder water hangen. Dit trekt wel snel je batterij leeg dus een goedkopere stroomvoorziening is handig; een oude werkende telefoon oplader is al o.k.

4. Toetssteen - Sommige gouden sieraden zijn niet voorzien dan de des gewenste goud keuren voor detectorlisten die dan goudgehalten willen bepalen zijn er kistjes in de handel aan te schaffen met daarin toetswater (koningswater) en een toetssteentje ook kun je deze zelf aanmaken gebruik hiervoor jou internet en ook voor zilver te testen zijn flesjes toetsvloeistof te krijgen.

5. Zuurvrije Vaseline - Een grote pot vaseline om je vondsten mee in te smeren. Vooral koperen duiten knappen er van op. Onderwaterdetectors die voor de afdichting een o-ring in het kastje gebruiken daarbij smeer je de ring het beste ook in met vaseline dit product voldoet prima en sluit de O ring van jou merk Onderwater detector perfect af.

6. Theelichtjes en oude frietpan - Je kan de lontjes eruit halen zodat je enkel de paraffine overhoud. Doe dit in een elect verhitte friet met afslag themostaat - of gewone gas frietpan en laat er je bodemvondsten o.a 't Romeins in hangen (ijzer Net) tot ze geen luchtbelletjes meer veroorzaken. Voorwerpen kun je hiermee voor lange tijd conserveren maar test eerst met minder belangrijke gereedschap - is uitstekend gereedschap om koperen Munten of andere waardevolle metalen items mee schoon te maken.

7. Muntenboeken met Muntenhouders in verschillende Grote"s die al voor gelijmd zijn werken sneller en kunnen handig zijn voor je net gevonden munten in te doen en deze te beschrijven van wie ze zijn.

8. Glazen Vitrine kast met verlichting is natuurlijk een perfect hebbedingetje om je vondsten in ten toon te leggen echter trekt ook verkeerde lieden aan als ze lekkers in het zicht staan gericht naar de straat zijde's daarom pak ergens bij een Bank een Safebox-kluis om je duurdere items in te stallen en maak er ook foto"s van ivb met daar ook inbraak.

9. Plexiglas munt standaarden - In je vitrinekastje kun je de betere munten op plastic standaards of oude aardewerk scherven om de zaak watop te fleuren.

10. Restauratie van vondsten - Restaureren van je top bodemvondst bv een Fibula zie dan restauratie in je Coinhunterblad als het een ring betreft bij kun je bij iedere juwelier laten doen.

11. Handige Download - Nog even een download voor de mensen die wat mappen kunnen gebruiken om hun vondsten foto's gerangschikt in op te bergen. Onderverdeeld niet op periode maar op soort voorwerp. In iedere map zit een voorbeeld foto. Download Bodemvondsten.zip.

Handig verdiend geld verzamel al je niet gebruikte metalen op een plek zoals de koperen of Messing-lood voorwerpen en splits deze meteen uit in diverse bakken en Metaal Schrootprijzen - om een idee te krijgen wat bv. je rommel bak met uitgezocht koper op gaat leveren is best interessant voor jouw portenmonais hier wat linkjes naar oud-metaal handelaren deze is omgeving Eindhoven:
- De Firma Theunis https://www.metaalhandelteunissen.nl/
- www.kh-metals.nl
- oudijzer-prijs.nl
- oudijzer-prijs.com
- www.metaalrecyclingvanakelijen.nl hier met deze kun je ook de opbrengst prijzen vergelijken.
1. Coinhunter/Detectorbladen zijn zekers ook n must om op de hoogte te blijven van je net gevonden items te ontleden ook zijn er vele Forums die je hierin wegwijs maken, hierin trouwens ik ken er een de deze Munten Bodemvondsten Club Forum - Forumindex ...

------Verder als je deze spullen of tips in acht neemt is het

-------QQQQQQQ----- Proffescioneel Detecten Succes gegarandeert met Jozef zijn; -------Detectings Tips & Amazing Triks--------





 Terug