Het Metaaldetecten in Zout/zee of op haar Stranden & in Zee/Zoet Water detectie

Inleiding uitrusting

Hiermee begin je eerst met een terdege uitrusting aan te schaffen om te beginnen voor op een zandstrand heb je nodig met deze water-strand hobby een proffesionele onderwater Metaaldetector deze kun je kopen in elk prima Metaaldetector Dealer.

Eem bekend Merk zoals een Fisher/Tesoro/Garrett/Whites/Etc/Enzv in deze Metaaldetectors heb je ook weer keuze uit 2 verschillende Type"s detectors met een electronisch aan gestuurde piep pulsen daarin namelijk met een Analoge.

Metaaldetector en een Digitale Metaal detector deze zijn in vernoemde merken bij n Metaaldetector Dealer aan te schaffen zelf geef ik de voorkeur als ik in de binnenlanden van Europa en in een natuur zwemwater en op dit zwemwater strandje ga detecten neem ik altijd een Analoge onderwater Metaaldetector mede hier kan ik mee in t water en op t strand mee detecten aldaar, voor te gaan detecten in zoutwater in de zee dus daar geef ik de voorkeur voor een digitale metaaldetector de puls inducktie deze vind ik persoonlijk er de beste in ook op een zout/zoetwater strand kun je daar bescheiden mee op gaan detecten je moet bijna elke piep opgraven.

Met deze puls metaaldetector ook ken je naast de Digitale metaaldetector mede een analoge metaaldetector meenemen this namelijk zo op n strand daar kun je met de puls wel mee detecten maar dan moet je wel bijna alle piepen opspaaien hierin is bijna niet in te discrimineren in zijn zoekerstand.

Met n Analoge Onderwater Detector kun je wel met deze het gevonden zilverpapier/trekringen of/of er in mede weg discrimineren op een gerichte stand daarop; dus als ik op vacantie ga bv naar Spanje toe en ga daar in t zeewater en op n strandje metaaldetecten

Ik neem altijd 2 dezelfde merken Metaaldetectors mede mijn keuze is deze n White Surfmaster Analoge/en n pulse van Whites de Puls inducktion de PRO ernaast doordat deze beide detectors dezelfde stelen hebben laat ik er altijd een complete piepsteel thuis en neem er dan maar eentje van mee beide detectors hebben afneembare kastje passen op een en dezelfde complete steel. dus ik wissel de ene eraf komend vanuit de zee de puls eraf als ik op n strandje ga detecten dan zet ik t analoge kasje met de zoekers werk spoel erop ;nou wat heb jij nog meer nodig voor op het strand te gaan detecten namelijk een schep/schop hier kun je 3 kanten mee in door te kiezen van een klein kinderschepje 20 cm lang 6cm breed blad . Of een iets groter n Pioniers schob van 60 cm lang 15 cm breed blad of met n langere houten steel een Tuinschop 1 meter lang met klein graafblad 18 cm breed bv n Steker genaamd bij dit ijzeren schob blad kun je zelf ook nog wat bij laten bewerken door deze met n electriesche slijptol deze er wat van af te slijpen en nog wat puntiger te gaan maken van t ijzeren blad zo heb je minder kans dat je n item raakt met je schop dit voorkomt dus ook mede op n akker of nu met t zoeken op een rekrieanten strand beschadigingen aan een munt of sieraadje.

Ook heb je nodig voor in t water er iets uit deze bodem te gaan spaaien een Rvs oftewel Roest vrij stalen Waadschep ben er meteen verstandig in neem er eentje die bestaat uit 2 in elkaar gedraaide ijzeren delen demonteerbaar dus deze kun je telkens bij iedere zoeksescie in of uit elkaar draaien daar heb jij veel plezier van ook als deze waadshop in je vakantie reiskoffer gaat.

Pas deze vacantie koffer op jou water hobby uitrusting goed aan zorg dat je niet boven de wettelijke 10/20 kilo"s uit komt als je met n vlieg /busreis mee gaat dit is wel te doen met alles er in ook je andere vakantie of zomerse kledij

Dan heb jij nog nodig andere gaan alleen in n zwembroek deze is voor de kouw kleumers voor in t zwemwater te gaan detecten of een droogduikerspak, in de deze daar kun je zo met je kleren en al aan in t geheel erna af ritsen en water dicht is ie klaar voor je waterzoeksescie of je schaft er een gewoon een nat Duikerspak in aan word dan alleen met je zwembroek aan daarin te gaan is dus flink frisser hier mee vooral met koudere dagen kies deze beide vernoemde dan ook mede goed uit hoe dikker het duikerspak is door millimeters hoe warmer jij in dit duikerspak zit ook is het fijn voor t door zoeken in t soms koude Nederlands klimaat van zomer om dan meteen deze te dragen met je hobby zoekdagen naar de koude aankomende herfst maanden met hun zwemwater plaatsen.

Voor in de warmere zomerse waters zoekdagen kun je ook een Surf/regenpak aan gebruiken en ook heb jij nodig met je voltallige water/strand uitrusting een Waadpak voor als jij snel wil uitwissellen van keuze als je al in t water zit en bedenkt ineens neen hier ligt niets ik ga t strand afzoeken is dan sneller uit te trekken als een nat duikers/surf pak.

Met een waadpak daar kun je ook al je zoekers kleren mee in aanhouden doe altijd bovenaan de rand van je waadpak een leren riem stevig aan trekken in de laatste klik daarvan zodat als je ver t zwemwater in gaat en t daar steeds dieper gaat worden er dan met n aankomende hack golf geen inlopend water in je waadpak loopt of er daar dan in bij kan.

Bij wel en teveel daarvan ga jij op je kop staan met je beide benen in de lucht in je fijne zwemwater houd dan in dat je dus met jou kopie onder water ligt als n grote levende dobber met deze verkeerde onderwater houding hier is t wel van hoogste belang dat er altijd n zoekmaat bij aanwezig moet zijn met deze water zoekhobby.

N AANRADER IS IN DEZE GA NOOIT MET N WAADPAK AAN ALLEEN EN VER IN N ZWEMWATER DIT IS LEVENS GEVAARLIJK .

Verder heb je nodig met alles in deze hobby uitrusting van in t water of op het land gaan detecten "n Buiktasje daar kun je al de kleinere op gepiepte water /strand vondsten dan in doen en goed in op sluiten.

Voor op het strand is ook n Rugzak aan te bevelen bij je uitrusting hier kun je dan alles indoen A. voor de inwendige mens B. onderandere Reserve Batterijen -Vaseline voor als je elektronisch kastje open /dicht moet door er batterijen in om te wisselen -droge doek -06je verder wat jij denkt nodig te hebben voor op het zoeken op n groot lang en breed zwem strand.

Tevens al deze hobby items kun jij allemaal aanschaffen bij deze Metaaldetector Dealer bevraag daar ook altijd wat de beste aanschaf hiervoor nodig is ook goed is het te weten als jij n M.B.C.Forum lid bent dan n fikse korting op de aankoopspullen verkrijgt bij onze eigen Metaaldetector Dealer namelijk bij beide adressen.

========================================================================= Detector Plaza Amsterdam --Telefoon: 020 - 2600120--Mobiel: 06 - 2552 7050.
Website
Nieuwe Herengracht 61hs
1011 RP Amsterdam.
==========================================================================
Detector Plaza Uden--Telefoon 0413 - 25 95 97--Mobiel ;06 - 4432 4416.
Website
Breukrand 21.
5403 LG Uden.
=========================================================================

Zelf heb ik een klein en handig boodschappen wagentje aangeschaft hier kan ik fijn in deze stevige shoppen zak die er daar op zit op dat ijzeren l icht gewicht frame moeiteloos alles in kwijt al mn nodige piepspullen tot mn waadschep met detector toe met dit kleine wandelwagentje dit scheelt me mooi in t gewicht enja als ik alles zelf moest dragen, dit begint al vanuit je huis alles naar je auto toe of als je net aankomt bij n onbekende zwemplas en je moet nog ns n kwartier lopen voordat jij daar dan bij de ingang arriveert dan is er al ver de lucht vooraf al uit, in ieders dit boodschappen wagentje kan ik ook weer fijn in mn auto opbergen t gemak dient de mens dan.

Ook bij elke andere Metaaldetector Dealer kun je bijna al alles aanschaffen voor jou uitrusting van deze fijne water/strand hobby ook is dit een gegeven met onze Nederlandse hete en warme zomers puilen onze natuur zwembaden/zeestranden dan ook behoorlijk goed uit met deze vele menselijke massa aanloop erop van o.a. zon aanbidders/zwemmers/dagjes rekrieanten die daar volop zitten te genieten met hunner happetat in t water en op de kant het is een jaarlijks terug komende en onuitputtelijke menselijke bron van de vele die telkens komen en gaan daarop van deze dagjes badgasten met hun verloren dingen erop zoals;
Munten/sieraden en zeer zeker ook t andere spul waaronder t bekende bierdoppen /trekringen/zilverpapier/etc/enzv de meeste persoonlijke kleinoden die eindigen meestal onder t oppervlak in t mulle en losse strand zand daarvan dit komt doorde vele menselijke activiteiten op zo n strand gebeuren.
Van de vele zonaanbidders die smeren zn eigen helemaal in met zonneolie deze leggen dan even vooraf n sieraadtje op n handdoek en vergeten deze dan weer aan te doen pakken erna de handdoek voor n andere handeling en weg is deze ring.
Anderen water zwemgasten verliezen ook weer iets met hun aan en uit trekken van hun zwem kledij /weer andere verliezen deze persoonlijke bezittingen met n strandbal spel en ga zo maar. Door in het water verliest men vaak sieraden doordat t lichaam aldaar krimpt door t zwemwater als je daar n poosje inzit, vooral je vingers. Mede daardoor dat aan hun vingers waaraan deze ring toch al wat losjes zat verloren gaat, ook word veel verloren door dat er vele n waterbalspel of/of gaan doen met deze gooi en bewuste stop bewegingen gaan deze kleinoden ook eerder van jou vingers af; ook deze kan n rol spelen van kleinoden verliezen in t water.

Door aankomende grote zee golfen of t onderwater zwemmen enja als je op n strand n munt verliest met t aankopen van n ijsje of patatje deze verdwijnt dan meteen in t losse strand zand je vind hem daarom ook bijna nooit meer terug of je moet n Metaaldetector achter de hand hebben dan wel.

De gunstigste tijd om in t zee/zoetzwemwater of op n strand te gaan deteceten is als de badgasten weer bijna geheel van het strand of uit t zwemwater verdwenen zijn en huiswaarts gekeerd zijn en de stilte overheerst daar weer. Of direct een dag erna daar dan terug gaan; je moet dan wel zeer vroeg uit je veren zodat als je er bent niemand je kan hinderen en fijn door kan detecten.

Deze is ook gunstig en te fijn doen op n regenachtige dag naar een nieuwe zwemplas met strandje toe gaan het is dan daarop lekker rustig een andere prima optie aan het einde van een zomer seizoen ernaast als de eerste herfst/winterstormen zich weer aanmelden en er weer daarop aangekomen zijn dan kan men goed een zeestrandje aandoen om deze dan uit te gaan detecten .

Waar liggen de meeste interessante items zoals verloren geld/kleinoden deze zijn verspreid in de strand oppervlakte grond of in t water en liggen dan meestal op de betere s"zomers op de drukkere bezochten strand plekken zoals rondom een Restaurant/strandpaviljoen of rondom een strand speeltuin gebied.

Mede is t ook aan te raden waar vele badgasten op hun ligstoelen of op n handdoek gelegen hebben op deze gerichte lig plekken daar moet veel verloren zijn gegaan door hun menselijke handelingen zoek deze daar dan ook goed af en markeer deze plekken door middel dan je zoekers schob altijd waar jij voorheen al gelopen hebt dit kan wanneer je al lopend en zoekend met de iets groter schob achter je aan over de grond laat lopen in een van je handen hierdoor verkrijg jij een grote lange sleepstreep in dat strand zand.

Nog meer beste zwemwater plekken zijn ook meestal gelegen tegenover n Strandpaviljoen/Restaurant /en waar de vele strandstoelen hebben gestaan of op de betere ligweide plekjes rondom waterglijbanen/speeltoestellen/behendigheids plekken en daar dan pal tegen over in t water maar ook aan de kant en vergeet ook deze strand ingangen met hun openingen niet van de deze.

Ga daarvoor al detecterend lopend vanaf t begin in n rechte lijn naar t midden toe tot t einde en links en rechts ervan op deze zit/lig plekken deze waren op de hete zomerse dagen daarop altijd t drukste bezet een gevorderde metaaldetector man kan bij deze vernoemde zoekstekken veel aan kleingeld of aan diverse verschillende sieraadjes aldaar op gaan vinden als deze er het eerste bij is en niemand was voor je met deze piepstok.

Ook is het prima zoeken (detecten)als jij op een zeestrand bent waar Eb en Vloed heersen, pak daarvan dan alwaar een aantal uren eerder een stuk droog geraakte strandzand lijn van is door het fenimeen en zinspelen van het eb gebeuren deze waterlijn grenst altijd aan hun nat/droog grens gebied.

Doordat de zee ook vele metalen dingen zoals munten /sieraadtjes terug geeft aan haar strand mede door de aanrollende golven of door hun stroming ervan of n ander natuur fenomeen daar vind jij meestal deze terug gegooide water spulletjes op deze Eb water/droogzandlijn.

Onze Nederlandse Stranden hebben de laatste tijden nogal flink vele herfst/winter stormen mee door gemaakt daardoor vind je op het strand land inwaarts ook vele kleine metalen dingen meer in het zand daarop heeft zich het strandzand verplaatst door de op rukkende winden.

Ook bedoel ik hierin soms zijn er daar op die verwaaide stekken door storm of door flinke waterlozing op deze stranden de vele zand duinen mee opgeslokt door de zee en juist daar liggen ook rondom zo n grond weg geslagen duinen plek de vele oudere metalen dingetjes in de strandgrond doordat deze strand gronden aldaar door de eeuwen heen met de vele mensen handen en met hun gezamenlijke initiatief zo n zandduin weer werden opgehoogd.

Tevens kun jij als je met juli op vakantie gaat of later of eerder naar de Middellandse zeeŽn waar t zoekseizoen aldaar gewoon door gaat in deze warmere gelegen streken en hun eigen badplaats oorden in vergelijking met een Nederlands badplaats gebied bij ons deze laatste zijn gebonden aan jammer genoeg.

Aan de vele kortere zomers integendeel op de meeste Spaanse Stranden is t weer bijna altijd constant zomers dus de zon staat daar dichter bij t land; dat houd voor jou als hobbyist dan in hoe drukker t voorheen geweest is door deze menselijke zwem/lig massa in de zee of op dat erbij liggend op een heerlijk strand hoe meer er daar moet liggen zoals aan munten etc.

Ook hier geld weer de stelregel als ze jou daarin niet voor geweest zijn met n piepstok dat was vele jaren terug niet het geval toen kon de plaatselijke bevolking aldaar de piepstok nog niet nu is het n bron van inkomsten van sommige plaatselijke bewoners ervan deze trekken er dagelijks op uit dus in t hoog seizoen is jou piep kans dan ook vele malen beter.

Zeer zekers is onze grootste metaaldetectings vijand te Espagne of elders, deze Europese /Spaanse/Nederlandse stranden die zijn zuiver gemaakt met hun schoonmaak vrachtwagenmachiene"s al het strandvuil die deze vele zomerse dagjes zonaanbidders/zwemmers/strandgasten hebben gemaakt en veroorzaakt met deze dag daarop zijn o.a. de vele lege flesjes van fris/bier/wijn/blikjes/toiletpapier/etensbakjes/insmeerflesjes/kapotte parasols/stuk/gewaaide stoffen en achter gelaten windschermen daar erop deze dan schoon gaan maken en letterlijk er gaan alles; eruit te filteren met deze gemeentelijke schoonmaak vrachtwagen machiene"s deze zijn daar speciaal daarvoor ontworpen en gemaakt waardoor er bijna geen metalen items munten /kleinoden kunnen inliggen nog niets meer in t zand nog achter blijft of zit er nog in nog geen filter van n filter sigaret niets meer dus zeer zekers de diepere stukken daar kun je nog wel n muntje/sieraadje in vinden die deze machiene erin niet aankan.

Ernaast aan komen lopen naar n strand toe dit zie jij dan meteen als je op zo n spaans strand vanaf n afstand op de boulevaart daar vanaf deze dichterbij benadert; dan zie jij daar een heel netjes schoongemaakt strand deze ligt er dan geheel strak en vlak bij en is op de 15cm diepte van oppervlakkige wijze aldaar geheel schoon gemaakt dit strand gebeuren kan kilometers ver zijn.

Je ziet daarop op of in het zand nergens dan geen loop/graaf/voetsporen meer in te staan of andere sporen in en op deze net schoon gemaakte grote lappen van strand gronden, ook is het een gegeven, wanneer het zomers altijd druk is op de zee stranden te Spanje meestal er dan zo n bevuilt dagjes strand er daar zo n 3 dagen bij ligt voordat ze t hele bevuilde strand gebeuren weer grondig gaan reinigen daarop deze gaan ze meestal doen net voor t weekend en meteen erna, dus met deze grote vrachtwagen strand schoonmaak machiene's.

Hier nog n paar weetjes als je snel grote munten dus 1 of n 2 eurostuk of n dikken zilveren Ringen wil opspaaien en detecten draai dan jou Discriminatie stand veel hoger zodat deze trekringen er dan hiermede uit liggen je pakt dan alleen de grotere dingen zoals vernoemd doe deze vooraf zo uit proberen leg op de grind aldaar eerst een ronde of bijna vierkantige blikjes trek ring ernaast n 50cm verder n 1 euromunt op t strand zo gauw dat jij de trekring uit schakeld kijk dan of je metaaldetector het 1euro stuk nog pakt met n juiste instelling pakt hij nog hierin dit daar op liggend 1 eurostuk nou aanlopen dan zou ik zeggen op dat strand.

Mijn volgende tip is deze, als jij op n druk bezocht strand de discriminatie stand zo zet net over de allemetalen zoekstand laat je t zilverpapier liggen en pak je dan bijna alles de beste manier hierin is deze; ruim in deze net gezochte banen altijd deze zilverpaper en rommel daarin op als je daar toch telkens weer op terug komt van de ene zomerse week naar de volgende zomerse week al zoekend dan heb jij daar in deze metaalloze banen bijna al leuke goodies in t strandzand zitten.

Nog n paar weetjes zoek in de zee zout zwemwater dus altijd met een Metaaldetector waarin een Puls Inducktion in zit daar mee heb jij vele malen meer een beter resultaat als met n ander type metaaldetector. Ook is het een gegeven in een gewoon zoet water natuur zwembad daar zijn jou al vele andere water piepen zoekers je erin al bijna voor geweest zet je Discriminatie stand daar dan niet zo zwaar doe deze net ietsje over de alle metalen zoekstand met je daarin water detecten.

Probeer ook vooraf thuis in welke Discriminatie stand jij ook n klein geschakeld gouden kettingtje nog pakt of n klein halshangertje/ringetje doe er n paar lucht testen in mede vooraf; zodat de water zoek pracktijk dan beter uitpakt voor jou.

Mijn laatste tip, op n zee strandje zoek tegen n rots/hout/steen kant aan waar zo n vrachwagen strandmachine daar net niet bij kan komen ook onder de verhoogde paviljoen terras vlonders van strand restaurantjes daar kun je ook goede zaken mee doen nou beste water/strand zoeker in ieders.

Jozef wenst jou heeel veeel waters/strandjes zoeksessies & succces toe en laat je zoekschijf al rustig vanuit jou pols t werk doen zodat jij er dan erna goed van kan van gaan genieten van deze werk methode.

http://www.metaldetecting-museum.com/

IK KEEK IK ZAG IK OVERWON BEN EEN MET JE METAALDETECTOR PLUK DEZE DAG Terug