Metaaldetector Hobbyisten

Doordat wij met vele Metaaldetector Hobbyisten in de gehele Wereld en op onze eigen Nederlandse Landerijen en ook onze Provincie akkers afzoeken in samenwerking van deze Landeigenaren en doen dit mede voor onze eigen geschiedenis en erfgoed daardoor en voor deze vinden we tal van verloren zaken terug die met de vele jaargetijde & eeuwen destijds zijn verloren gegaan. Onder andere oude munten - gespen en vele andere oude dingen uit vergane & vervlogen tijden. Ook worden nu nog spulletjes uit de Nederlandse - Romeinse periode gevonden. wij detecteren ze terug op een weide of oud zandpad of in de bovenste ploegvoor van een akker. Daar komen ze tevoorschijn.

Echter doordat we steeds grotere Landbouw machines aanschaffen voor een groter en beter Land - Woning bouwbeleid en doordat er steeds meer wegen worden aangelegd men bouwt meer huizen etc. daarom gaat het door het huidig bewerken van ons landje in een snel tempo stuk. Men verploegt of verrijd deze oudere spulletjes namelijk kapot, ernaast door de vele systematische bemesting en zure regen verdwijnen de teksten op oude munten hiermee en worden deze verandert in kale plaatjes. Maar door ons krijgen deze nog een plaatsje en mogen ze het daglicht weer terug zien, Voorwerpen die niet meer in hun originele context bevinden door 't bouwen van huizen enz. hebben voor de archeologen geen archeologische waarde meer maar kunnen wel nog van historisch belang zijn; Al en tal van deze Hobbyisten hopen dat we door de vele goede archeologische instanties en voor ons anders vergane erfgoed wat onder onze voeten naar boven gedetecteerd is in het juiste belang publiekelijk begrepen wordt.

oude romeinse vondsten

romeinse vondsten

romeinse metaaldetector vondsten

Vinden & opsporing van verloren bodem metalen.

De M.B.Club gaat zich in de nabije toekomst ook meer promoten als opsporings specialisten dmv. hun ervaring met het opsporen en vinden van diverse metalen voor o.a bedrijven, overheden en particulieren.

De wetenschap met onze apparatuur, zelfs de ervaring om zoekopdrachten van uiteenlopende aard succesvol af te ronden hebben we in meer dan 25 jaar opgebouwd. Sinds anno 10-9-1984 zijn we vergroeid met deze fijne hobby en met de opsporing van metalen. Midden van 2005 is onze website verschenen Hebben diverse mensen gelukkig gemaakt met het terug vinden van hun dierbare sieraden waaronder trouwringen etc. Bekijk ons gastenboek. Vandaar uitbreiding met deze onder vermelden zoekopdrachten, en met eigen mankracht. De opdrachtgever kan zich verzekerd zien van het gebruik van de meest professionele apparatuur en ervaren speurders uit ons eigen M.B.C.- zoekersbestand.

 • a. Opsporing van bewijsmateriaal op plaatsen van delict voor recherche - militairen - scholen - prive e.a. verenigingen.
 • b. Metaalvrij maken van bouwterreinen, sportvelden, weilanden - akkers etc.
 • c. Opsporing van grote objecten: rijplaten, olietanks ......m.b.v. diepzoekers en andere.
 • d. Lokaliseren van kabels, leidingen, pijpleidingen etc.
 • e. Lokaliseren van betonijzer bijv. in verband met riskante boringen.
 • f. Opsporing van verloren sieraden, zoals trouwringen in zwemwater (niet dieper dan 1.80 m).
 • g. Assistentie bij officiŽle archeologische opgravingen met ervaren detectoristen.
 • h. Opsporen van zoekgeraakt metaal in de landbouw, bijvoorbeeld bij inkuilwerkzaamheden.
 • i. Lokalisatie van spijkers, prikkeldraad of bomscherven in bomen en/of rondhout.
 • j. Opsporing van verstopte bodemschatten / begraven zaken, mits ze metaal bevatten.
 • k. Kortom alle bedenkbare & opspoorbare metalen in de bodem.
 • l. Het terug vinden van alle soorten sleutels van Huis of Garage enz.
 • m. Onze Prijzen per opdracht c.q. betalingen geschieden tegen redelijke beloningen na verloop van deze of enen zoeksessie.

VOOR INFORMATIE EN OPDRACHTEN KUNT U ONS HET BEST EERST BELLEN OF LIEVER MAILEN.
TEL: 0630480948
E-MAIL: mbclubinfo653@gmail.com
(Discretie in alles verzekerd!)